BOLIVIA LYS økologisk kaffe

(1 kundeanmeldelse)

85.00 kr.795.00 kr.

Denne lyse ristning gør kaffen elegant og stilfuld. Kaffen har en dejlig kant af syrlighed og tydelige noter af grønne urter samt et strejf af kakao. Den er fra La Paz regionen i det vestlige Bolivia – her arbejder kaffebønderne målrettet med at forbedre kaffeproduktionen samt øge fokus på miljømæssig og økonomisk bæredygtighed.

Anbefalet til brygning på: Mokkakande,  Aeropress,  Stempelkande, Pour-over, Kaffemaskine

  

Ryd
 

Varenummer (SKU): 225 Kategori:

Beskrivelse

Oprindelse: Bolivia

Region: La Paz

Producent: CIAPEC

Bønnetype: Arabica

Undersort: Varierende

Specifikation: Altura EP screen 15

Høst: 2023/2024

Forarbejdning: Vasket og kontrolleret tørring.

Vækst: Plantagerne ligger i 1200-1600 meter højde og dækker et areal på over 50000 hektar. De har optimale forhold i området og producerer her noget af de fineste varianter af Altura.

Yderligere info: I 1997 besluttede de 137 kaffeproducerende familier i området, at de ikke længere ville være med til den industieller masseproduktion af kaffe. De ønskede først og fremmest at fokusere på bæredygtighed. Dette både så bønderne fik en mindstebetaling for deres høst, så de havde mulighed for at klare sig og sende deres børn i skole. Herudover ville de bringe miljøet tilbage til dets oprindelige udseende og økologiske kredsløb med et rigt dyre og faunaliv. De droppede derfor gifte og vækstfremmere og omlagde deres produktion til ren økologi. Ved at satse på økologi og ikke mindst en rigtig høj kvalitet af kaffedyrkningen, hvor de fik hjælp til at forbedre vækst og vaskeprocessen i produktionen, gjorde at de nu dyrker et formidabelt produkt i særklasse.

Ristning: Cinnemon Roast (lysristet)

Anbefalet til brygning på: Mokkakande; Aeropress; Stempel kande; Pour-over; Kaffemaskine;

 

Yderligere information

Mængde

250 Gram, 500 Gram, 1000 Gram, 3×1000 Gram

Variant

Hele bønner, Malet til filter, Malet til stempel

1 anmeldelse af BOLIVIA LYS økologisk kaffe

  1. Bjørn

    Eneste lysristede kaffe fra Køge Kafferisteri. Afløste den ligeledes lysristede Ecuador variant, som jeg var ret begejstret for, og som den ifølge KK skulle været meget lig med. Bestemt en god kaffe, men jeg oplevede dog ikke samme udprægede frugtrige smag og høje syrlighed som ovenstående havde. Så hvis det er dén smagsnuance man foretrækker, kommer man noget tættere på med Guatemala bønnen som er meget lig

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *Kaffeprodukter

Klik på den ønskede variant og læs mere - Vi har produkter til enhver smag!
Klik her og se alle vores kaffeprodukter