189.00 kr.
Som alt andet på Galapagos-øerne er denne kaffe helt unik og ganske særegen. Den har noter af stenfrugter, mørke bær og en intens krop med syrlige nuancer.
Denne variant bliver specialristet på bestilling mandage og torsdage. Bestilles andre varer leveres det samlet.
Ristning
4
Intensitet
3
Smagsprofil: Særegen kaffe, noter af stenfrugter, mørke bær og en intens krop med syrlige nuancer.
Bønnetype: Arabica
Undersort: Bourbon
Specifikation: Island Coffee
Høst: 23/24
Forarbejdning: Vasket og kontrolleret tørring
Vækst: 130-350 m.o.h.
SCAA point: 80+
Anbefalet bryggemetoder: Aeropress, Kaffemaskine, Pour-over
Oprindelse: Ecuador
Region: Galpagos, San Cristóbal
Producent: Hacienda El Cafetal
Denne variant bliver specialristet på bestilling mandage og torsdage og leveres den efterfølgende hverdag.
Ordrer afsendes indenfor 1 til 3 hverdage, med mindre andet er angivet under produktet. Normal leveringstid til adresser i Danmark er 1-2 hverdage efter ordreafsendelse.
Køge kafferisteri tilbyder udelukkende levering med GLS, og fragtprisen er fast på 39 kr. med gratis levering over 399 kr. (til pakkeboks).
MERE INFO:
Dette er i al beskedenhed en af de mest ekstraordinære kaffer i verden og den kommer fra fra Galápagos-øerne. De er kendt for deres unikke dyre verden 1000 km væk fra Sydamerikas vestkyst, beliggende i Stillehavet og har tilhørt Ecuador siden det 19. århundrede. I 1879 plantede en vis Manuel J. Cobos sammen med franske agronomer kaffe på øen Chatham, det nuværende San Cristóbal, for første gang. Det var Arabica-planter af Bourbon-typen, som havde været importeret fra de franske kolonier før. Det er næsten utroligt, at disse kaffetræer, som var blevet plantet for cirka 120 år siden, stadig producerer fremragende kaffebønner i dag. Normalt har kaffebuske en levetid på 30 til 40 år. I dag er produceres omkring 6000 sække kaffe på Galapagos øerne, hvoraf 3000 kommer fra øen San Cristóbal. På grund af den kolde Humboldtstrøm, der kommer fra Antarktis, er klimaet moderat oceanisk og bringer tropisk regn til de sydlige øernes bjergskråninger mellem januar og maj. Kaffetræerne vokser i relativt ung og nærende vulkansk jord. Det fuldstændig intakte økosystem og det unikke mikroklima tillader fremstilling af fremragende biologisk kaffe. Enhver form for anvendelse af pesticider, fungicider, herbicider og kemisk gødning er forbudt. Galápagos-kaffe vokser under skyggetræer (som avocadoer, guavaer og appelsiner). Kun organiske stoffer, som forekommer naturligt, bruges til gødning. Alle disse faktorer gør denne “Island Coffee” så unik.
Vi rister flere gange om ugen, så du er sikker på den kaffe du modtager er helt friskristet. Bag på vores poser kan du se præcis hvornår den er ristet samt hvem der har ristet og pakket kaffen.
Vi afsender alle hverdage med GLS. Du kan forvente at modtage kaffen i pakkeshop dagen efter afsendelse dog ikke søndage. Hjemmelevering og erhvervslevering er ofte dag til dag levering mandag- fredag.
Vi har ikke nogen butik i risteriet. Vi henviser til at bestille kaffen på hjemmesiden og så er du velkommen til at komme og hente den i risteriet (se punkt click & collect)
Når du bestiller din kaffe med afhentning i risteriet, så er den normalt klar til afhentning inden for 24 timer på hverdage (dog undtaget specialvarianter, se under hver variant). Når kaffen er klar modtager du en sms med en kode til vores pakkerum, så kan du afhente kaffen præcis når det passer dig.
85% af verdens kaffebønder lever under FN´s fattigdomsgrænse. Dette ønsker vi ikke at bidrage til, derfor handler vi kun gennem etisk og transparente indkøbskanaler. Vi er max 3. led fra kaffebønderne, således har vi fuld kontrol over vores forsyningskæde, så vi sikrer vores bønder modtager en fair betaling for deres produkter. Vi kan således også sikre at der ikke benyttes børnearbejde eller tvangsarbejde i dyrkningen.
Specialkaffe er kaffekvaliteter af en høj standard. Kaffe bliver vurderet og ranket som man også kender fra vinverdenen. Når en kaffe opnår over 80 point på SCAA skalaen betragtes den som værende specialkaffe.
Lige som vi går meget op i bøndernes levevilkår, skal naturen og biodiversiteten omkring dyrkningen også være i orden. Ved vi har en transparant forsyningskæde (se afsnit ”hvad mener i med etisk handlet kaffe”) kan vi også lokaliserer hvor de enkelte bønner kommer fra og sikre vi ikke medvirker til afskovning.
I ubrudt emballage kan vores kaffe holder sig i topform i op til 6 måneder efter ristning. Når posen er brudt, anbefaler vi at den drikkes inden for en måned. Vi anbefaler at opbevare sin kaffe et tørt sted med stabil temperatur.
Du kan drikke kaffen umiddelbart efter ristning. Bønnerne afgiver gas efter ristning, de lyse varianter i ca. 3 døgn og de mørke varianter i op til 7 døgn efter ristning. Afgasningsprocessen kan lave smags-forstyrring og vi anbefaler man venter med at drikke den til smagen har ”sat” sig, så man får den optimale smagsoplevelse.
Den korte svar er smag og behag og hvad du foretrækker. Der findes naturligvis nogle ”tommelfinger” regler. Til brygning på kaffemaskine, pour-over og stempelkande anbefales det at bruge 60 gram kaffe pr liter vand. På espressomaskine bruger man typisk 10-12 gram kaffe til et shot og 18-20 gram til et dobbeltshot.
Tilmeld dig Køge Kafferisteriets nyhedsbrev, og få specielle tilbud, en forlomme til nyheder og viden om kaffe der øger din kaffeoplevelse.
Siden 2016 har Køge Kafferisteri bragt dig topkvalitetskaffe fra små kooperativer verden over.
Med fokus på etik og kvalitet får du altid kaffe, der er ristet og pakket med omhu, leveret direkte til din dør.
Flere resultater