KOPI LUWAK – Indonesien

995.00 kr.

Verdens mest eksklusive kaffe med sin helt egen mytiske historie. Den har jordbundne noter af jungle-vegetation og sirup, hvilket giver en tung og bastant krop med en neutral syrlighed og unik karakter.

Denne variant bliver specialristet på bestilling mandage og torsdage. Bestilles andre vare leveres det samlet.

Ristning

3

Intensitet

5

SKU: 131
Kategorier: ,

Smagsprofil: Verdensberømt kaffe med nuancer af mørke bær, sirups sødme, og jordbunden

Bønnetype: Arabica

Undersort: Varierende

Specifikation: Certificeret Wild Kopi Luwak.

Høst: 2024

Forarbejdning: Fermateret, vasket og kontrolleret tørring

Vækst:

SCAA point: 80+

Anbefalet bryggemetoder: Aeropress, Kaffemaskine, Pour-over

Oprindelse: Indonesien

Region: Sumatra

Producent: Varierende lokale producenter

Denne variant bliver specialristet på bestilling mandage og torsdage og leveres den efterfølgende hverdag.
Ordrer afsendes indenfor 1 til 3 hverdage, med mindre andet er angivet under produktet. Normal leveringstid til adresser i Danmark er 1-2 hverdage efter ordreafsendelse.
Køge kafferisteri tilbyder udelukkende levering med GLS, og fragtprisen er fast på 39 kr. med gratis levering over 399 kr. (til pakkeboks).

MERE INFO:

Bønnerne bliver spist af det dyr, som på latin hedder Paradoxurus og på indonesisk hedder Luwak, deraf navnet på kaffen, da kaffe på Indonesisk hedder Kopi. Dyrets danske navn er Palmeruller, og kan bedst sammenlignes med en mink eller mår. Det er et vildt og meget aggressivt dyr, der af samme årsag igennem historien været betragtet som et skadedyr af de lokale i Indonesien. Kopi Luwak kaffen bliver primært dyrket på Java, Sumatra, Bali og Sulawesi, hvor de lokale observerede at dyret spiste de allerbedste og mest modne bær på kaffebusken. De fik idéen til at indsamle ekskrementerne fra dyret og herefter vaske bønnerne rene. Mavesyren i Palmerulleren er ikke så kraftig at bær kødet nedbrydes, men enzymerne fra mavesækken gør at kaffe bliver naturligt fermenteret. Kaffen dufter jordbunden og let muggent med nuancer af ”jungle grønt”. Den har en karismatisk og enestående smag som indeholder jordnærhed, rigdom og en bastant krop med noter af tung sirup. Når kaffen er vasket behandles den som andre bønner, men resultatet af processen er en helt særlig kaffe. Vores leverandører garanterer ægtheden af dette produkt, hvor de selv medvirker under høst/indsamling, og der holdes nøje styr på mængderne. Alt vores Kopi Luwak kaffe er ”WILD”, hvilket vil sige at dyrene har levet helt frit og uden for fangenskab – dyrene lever frit og helt naturligt, de besørger hvor det passer dem, og ejeren af jordloddet hvor den vælger at besørge, er så den heldige ejermand af ”outputtet”.

Ristede kaffebønner

Kvalitetskaffe behøver ikke at koste en formue​

Måske er du også interesseret i...

PERU

Ristning

3

Intensitet

4

Blød krop med en frisk og behagelig syrlighed med noter af Panela (rørsukkerart), Marzipan og Pecannød.

Fra 85.00 kr.

COLOMBIA

Ristning

4

Intensitet

4

En fullbody kaffe, med en klar sødme, balanceret syrlighed og en tydelig bund af kakao.

Fra 85.00 kr.

BOLIVIA – lysristet

Ristning

1

Intensitet

2

balanceret syrlighed, noter af lys chokolade, syrlige æbler og krydderurter.

Fra 85.00 kr.

PANAMA

Ristning

3

Intensitet

3

Balanceret krop med en middel syrlighed med noter af nougat, mandler og en sofistikeret honning sødme.

Fra 85.00 kr.

GALAPAGOS – økologisk

Ristning

4

Intensitet

3

Særegen kaffe, noter af stenfrugter, mørke bær og en intens krop med syrlige nuancer.

189.00 kr.

Ofte stillede spørgsmål

Vi rister flere gange om ugen, så du er sikker på den kaffe du modtager er helt friskristet. Bag på vores poser kan du se præcis hvornår den er ristet samt hvem der har ristet og pakket kaffen.

Vi afsender alle hverdage med GLS. Du kan forvente at modtage kaffen i pakkeshop dagen efter afsendelse dog ikke søndage. Hjemmelevering og erhvervslevering er ofte dag til dag levering mandag- fredag.

Vi har ikke nogen butik i risteriet. Vi henviser til at bestille kaffen på hjemmesiden og så er du velkommen til at komme og hente den i risteriet (se punkt click & collect)

Når du bestiller din kaffe med afhentning i risteriet, så er den normalt klar til afhentning inden for 24 timer på hverdage (dog undtaget specialvarianter, se under hver variant). Når kaffen er klar modtager du en sms med en kode til vores pakkerum, så kan du afhente kaffen præcis når det passer dig.

85% af verdens kaffebønder lever under FN´s fattigdomsgrænse. Dette ønsker vi ikke at bidrage til, derfor handler vi kun gennem etisk og transparente indkøbskanaler. Vi er max 3. led fra kaffebønderne, således har vi fuld kontrol over vores forsyningskæde, så vi sikrer vores bønder modtager en fair betaling for deres produkter. Vi kan således også sikre at der ikke benyttes børnearbejde eller tvangsarbejde i dyrkningen.

Specialkaffe er kaffekvaliteter af en høj standard. Kaffe bliver vurderet og ranket som man også kender fra vinverdenen. Når en kaffe opnår over 80 point på SCAA skalaen betragtes den som værende specialkaffe.

Lige som vi går meget op i bøndernes levevilkår, skal naturen og biodiversiteten omkring dyrkningen også være i orden. Ved vi har en transparant forsyningskæde (se afsnit ”hvad mener i med etisk handlet kaffe”) kan vi også lokaliserer hvor de enkelte bønner kommer fra og sikre vi ikke medvirker til afskovning.

I ubrudt emballage kan vores kaffe holder sig i topform i op til 6 måneder efter ristning. Når posen er brudt, anbefaler vi at den drikkes inden for en måned. Vi anbefaler at opbevare sin kaffe et tørt sted med stabil temperatur.

Du kan drikke kaffen umiddelbart efter ristning. Bønnerne afgiver gas efter ristning, de lyse varianter i ca. 3 døgn og de mørke varianter i op til 7 døgn efter ristning. Afgasningsprocessen kan lave smags-forstyrring og vi anbefaler man venter med at drikke den til smagen har ”sat” sig, så man får den optimale smagsoplevelse.

Den korte svar er smag og behag og hvad du foretrækker. Der findes naturligvis nogle ”tommelfinger” regler. Til brygning på kaffemaskine, pour-over og stempelkande anbefales det at bruge 60 gram kaffe pr liter vand. På espressomaskine bruger man typisk 10-12 gram kaffe til et shot og 18-20 gram til et dobbeltshot.

Flere resultater

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors