149.00 kr.
Enestående og sjælden kaffe med en let syrlighed samt noter af lette frugter og nødder. Den har et strejf af blomster og en elegant balanceret krop.
Denne variant bliver specialristet på bestilling mandage og torsdage. Bestilles andre varer leveres det samlet.
Ristning
3
Intensitet
3
Smagsprofil: Let syrlighed samt noter af lette frugter og nødder. Den har et strejf af blomster og en elegant balanceret krop.
Bønnetype: Arabica
Undersort: Varierende
Specifikation: Supreme
Høst: 23/24
Forarbejdning: Vasket og kontrolleret tørring
Vækst: Planterne står i ca. 500 meters højde, hvilket er relativt lavt i arabica-sammenhænge, men kommer man højere op i området bliver man ramt af områder med periodevis frost. Plantagerne får gletsjervand fra Mount Ganesh Himal til at vande markerne.
SCAA point: 80+
Anbefalet bryggemetoder: Kaffemaskine, Pour-over, Stempelkande, Aeropress
Oprindelse: Nepal
Region: Himalaya
Producent: Himalaya Coffee
Denne variant bliver specialristet på bestilling mandage og torsdage og leveres den efterfølgende hverdag.
Ordrer afsendes indenfor 1 til 3 hverdage, med mindre andet er angivet under produktet. Normal leveringstid til adresser i Danmark er 1-2 hverdage efter ordreafsendelse.
Køge kafferisteri tilbyder udelukkende levering med GLS, og fragtprisen er fast på 39 kr. med gratis levering over 399 kr. (til pakkeboks).
MERE INFO:
Planterne stammer oprindeligt fra Papaya Ny Guinea, hvor de blev bragt til området i 1994 – her beplantede man 50 hektar som et forsøg. Det er et meget anerkendt dyrkningsområdet for te og et velanset området for dyrkning af højkvalitets-ris samt frugt og grønt. Mange tvivlede da man bragte kaffedyrkningen til området. Det viste sig at kaffen trivedes ganske glimrende i området, de specielle vækstbetingelser gør, at man får en meget særegen kaffe, hvilket var et stort ønske og mål fra bønderne. Fra starten har bønderne sat sig for, at det skal være økologisk kaffe, samt at det skal være bæredygtigt for lokalsamfundet. Jorden bliver dyrket under hensyntagen til, at den ikke bliver udpint og at den bliver gødet med affaldsstoffer fra kaffeproduktionen som eks. bønneskallerne. Planterne står i ca. 500 meters højde, hvilket er relativt lavt i arabica-sammenhænge, men kommer man højere op i området bliver man ramt af områder med periodevis frost. Plantagerne får gletsjervand fra Mount Ganesh Himal til at vande markerne.
Projektet omkring kaffeproduktionen støtter grundskolerne i de landsbyer som ligger i området. Alt i produktionen er meget velovervejet, og man har haft muligheden for at starte med en helt ny afgrøde i området og dyrke noget kaffe, som ikke er set andetsteds. Der bliver produceret ca. 12 tons kaffe årligt i området, som er meget eftertragtet på verdensmarkedet og den kan i særegenhed måle sig med de bedste kaffer.
Vi rister flere gange om ugen, så du er sikker på den kaffe du modtager er helt friskristet. Bag på vores poser kan du se præcis hvornår den er ristet samt hvem der har ristet og pakket kaffen.
Vi afsender alle hverdage med GLS. Du kan forvente at modtage kaffen i pakkeshop dagen efter afsendelse dog ikke søndage. Hjemmelevering og erhvervslevering er ofte dag til dag levering mandag- fredag.
Vi har ikke nogen butik i risteriet. Vi henviser til at bestille kaffen på hjemmesiden og så er du velkommen til at komme og hente den i risteriet (se punkt click & collect)
Når du bestiller din kaffe med afhentning i risteriet, så er den normalt klar til afhentning inden for 24 timer på hverdage (dog undtaget specialvarianter, se under hver variant). Når kaffen er klar modtager du en sms med en kode til vores pakkerum, så kan du afhente kaffen præcis når det passer dig.
85% af verdens kaffebønder lever under FN´s fattigdomsgrænse. Dette ønsker vi ikke at bidrage til, derfor handler vi kun gennem etisk og transparente indkøbskanaler. Vi er max 3. led fra kaffebønderne, således har vi fuld kontrol over vores forsyningskæde, så vi sikrer vores bønder modtager en fair betaling for deres produkter. Vi kan således også sikre at der ikke benyttes børnearbejde eller tvangsarbejde i dyrkningen.
Specialkaffe er kaffekvaliteter af en høj standard. Kaffe bliver vurderet og ranket som man også kender fra vinverdenen. Når en kaffe opnår over 80 point på SCAA skalaen betragtes den som værende specialkaffe.
Lige som vi går meget op i bøndernes levevilkår, skal naturen og biodiversiteten omkring dyrkningen også være i orden. Ved vi har en transparant forsyningskæde (se afsnit ”hvad mener i med etisk handlet kaffe”) kan vi også lokaliserer hvor de enkelte bønner kommer fra og sikre vi ikke medvirker til afskovning.
I ubrudt emballage kan vores kaffe holder sig i topform i op til 6 måneder efter ristning. Når posen er brudt, anbefaler vi at den drikkes inden for en måned. Vi anbefaler at opbevare sin kaffe et tørt sted med stabil temperatur.
Du kan drikke kaffen umiddelbart efter ristning. Bønnerne afgiver gas efter ristning, de lyse varianter i ca. 3 døgn og de mørke varianter i op til 7 døgn efter ristning. Afgasningsprocessen kan lave smags-forstyrring og vi anbefaler man venter med at drikke den til smagen har ”sat” sig, så man får den optimale smagsoplevelse.
Den korte svar er smag og behag og hvad du foretrækker. Der findes naturligvis nogle ”tommelfinger” regler. Til brygning på kaffemaskine, pour-over og stempelkande anbefales det at bruge 60 gram kaffe pr liter vand. På espressomaskine bruger man typisk 10-12 gram kaffe til et shot og 18-20 gram til et dobbeltshot.
Tilmeld dig Køge Kafferisteriets nyhedsbrev, og få specielle tilbud, en forlomme til nyheder og viden om kaffe der øger din kaffeoplevelse.
Siden 2016 har Køge Kafferisteri bragt dig topkvalitetskaffe fra små kooperativer verden over.
Med fokus på etik og kvalitet får du altid kaffe, der er ristet og pakket med omhu, leveret direkte til din dør.
Flere resultater