189.00 kr.
Topklasse kaffe fra området omkring Cairns i Queensland. Den har dejlige nuancer af nødder, mørk chokolade og karamel.
Denne variant bliver specialristet på bestilling og der kan gå op til 5 hverdage fra bestilling til ristning og afsendelse. Bestilles andre varer end denne, bliver de afsendt samlet.
Ristning
3
Intensitet
3
Smagsprofil: Dejlige nuancer af nødder, mørk chokolade og karamel.
Bønnetype: Arabica
Undersort: Bourbon; Catuai
Specifikation: Plantation
Høst: 23/24
Forarbejdning: Vasket og kontrolleret tørring
Vækst: 550 – 600 m. o. h.
SCAA point: 84
Anbefalet bryggemetoder: Aeropress, Kaffemaskine, Pour-over, Stempelkande
Oprindelse: Australien
Region: Mareeba, Atherton Tablelands, Northern Queensland
Producent: Skybury Coffee
Denne variant bliver specialristet på bestilling mandage og torsdage og leveres den efterfølgende hverdag.
Ordrer afsendes indenfor 1 til 3 hverdage, med mindre andet er angivet under produktet. Normal leveringstid til adresser i Danmark er 1-2 hverdage efter ordreafsendelse.
Køge kafferisteri tilbyder udelukkende levering med GLS, og fragtprisen er fast på 39 kr. med gratis levering over 399 kr. (til pakkeboks).
MERE INFO:
Den familiedrevne kaffeplantage er beliggende ved Mareeba, 55 kilometer vest for Cairns i Atherton Tablelands i det nordlige Queensland. Den bliver dyrket i en højde på omkring 550 – 600 meter over havets overflade. I dag er dette område berømt for sine rodeo-shows og tobaksindustri. I begyndelsen af 1900 tallet blev regionen genopdaget, da der tidligere havde været dyrket kvalitets kaffe i området. På grund af økonomiske ændringer og klimatiske ændringer, blev dyrkningen forladt og først genoptaget i slutningen af 1970´erne. Takket være en sofistikeret landbrugsteknologi og automatiske kunstvandingssystemer opblomstrede produktionen igen. Den årlige produktion i området er 150 tons og varetages af 8 personer, som klarer høst, tørring forarbejdning og vedligehold af markerne.
Vi rister flere gange om ugen, så du er sikker på den kaffe du modtager er helt friskristet. Bag på vores poser kan du se præcis hvornår den er ristet samt hvem der har ristet og pakket kaffen.
Vi afsender alle hverdage med GLS. Du kan forvente at modtage kaffen i pakkeshop dagen efter afsendelse dog ikke søndage. Hjemmelevering og erhvervslevering er ofte dag til dag levering mandag- fredag.
Vi har ikke nogen butik i risteriet. Vi henviser til at bestille kaffen på hjemmesiden og så er du velkommen til at komme og hente den i risteriet (se punkt click & collect)
Når du bestiller din kaffe med afhentning i risteriet, så er den normalt klar til afhentning inden for 24 timer på hverdage (dog undtaget specialvarianter, se under hver variant). Når kaffen er klar modtager du en sms med en kode til vores pakkerum, så kan du afhente kaffen præcis når det passer dig.
85% af verdens kaffebønder lever under FN´s fattigdomsgrænse. Dette ønsker vi ikke at bidrage til, derfor handler vi kun gennem etisk og transparente indkøbskanaler. Vi er max 3. led fra kaffebønderne, således har vi fuld kontrol over vores forsyningskæde, så vi sikrer vores bønder modtager en fair betaling for deres produkter. Vi kan således også sikre at der ikke benyttes børnearbejde eller tvangsarbejde i dyrkningen.
Specialkaffe er kaffekvaliteter af en høj standard. Kaffe bliver vurderet og ranket som man også kender fra vinverdenen. Når en kaffe opnår over 80 point på SCAA skalaen betragtes den som værende specialkaffe.
Lige som vi går meget op i bøndernes levevilkår, skal naturen og biodiversiteten omkring dyrkningen også være i orden. Ved vi har en transparant forsyningskæde (se afsnit ”hvad mener i med etisk handlet kaffe”) kan vi også lokaliserer hvor de enkelte bønner kommer fra og sikre vi ikke medvirker til afskovning.
I ubrudt emballage kan vores kaffe holder sig i topform i op til 6 måneder efter ristning. Når posen er brudt, anbefaler vi at den drikkes inden for en måned. Vi anbefaler at opbevare sin kaffe et tørt sted med stabil temperatur.
Du kan drikke kaffen umiddelbart efter ristning. Bønnerne afgiver gas efter ristning, de lyse varianter i ca. 3 døgn og de mørke varianter i op til 7 døgn efter ristning. Afgasningsprocessen kan lave smags-forstyrring og vi anbefaler man venter med at drikke den til smagen har ”sat” sig, så man får den optimale smagsoplevelse.
Den korte svar er smag og behag og hvad du foretrækker. Der findes naturligvis nogle ”tommelfinger” regler. Til brygning på kaffemaskine, pour-over og stempelkande anbefales det at bruge 60 gram kaffe pr liter vand. På espressomaskine bruger man typisk 10-12 gram kaffe til et shot og 18-20 gram til et dobbeltshot.
Tilmeld dig Køge Kafferisteriets nyhedsbrev, og få specielle tilbud, en forlomme til nyheder og viden om kaffe der øger din kaffeoplevelse.
Siden 2016 har Køge Kafferisteri bragt dig topkvalitetskaffe fra små kooperativer verden over.
Med fokus på etik og kvalitet får du altid kaffe, der er ristet og pakket med omhu, leveret direkte til din dør.
Flere resultater