Fra 85.00 kr.
Lækker kaffe fra et af de oprindelige kaffe-lande. Smagen er nuancefuld og elegant med noter af citrus, bergamot og grønne urter. Den har en kompleks krop med en markant syrlighed og florale noter.
Ristning
2
Intensitet
2
Smagsprofil: Kompleks og syrlig med noter af citrus, bergemot, grønne urter
Bønnetype: Arabica
Undersort: Heirloom
Specifikation: Grade 2
Høst: 2024
Forarbejdning: Vasket og kontrolleret tørring
Vækst: 1400-2200 m.o.h
SCAA point: 85+
Anbefalet bryggemetoder: Aeropress, Kaffemaskine, Pour-over
Oprindelse: Etiopien
Region: Sidamo
Producent: Sidama Coffee Farmers Cooperative Union
Ordrer afsendes indenfor 1 til 3 hverdage, med mindre andet er angivet under produktet.
Normal leveringstid til adresser i Danmark er 1-2 hverdage efter ordreafsendelse.
Køge kafferisteri tilbyder udelukkende levering med GLS, og fragtprisen er fast på 39 kr. med gratis levering over 399 kr. (til pakkeboks).
MERE INFO:
Denne kaffe vokser på typist etiopisk vis under de store træer i bjergene, hvorved den får den typiske karakteristisk som kendetegner kaffe fra denne egn. Etiopien bliver af mange betragtet som værende fødestedet for kaffe og hjemstedet for noget af det bedste kaffe der bliver produceret. Historien om kaffens oprindelse går på, at en gedehyrde fandt det besynderligt, at hans geder altid blev opstemt når de spiste bær fra en mærkelig busk med ranglede bær. Han prøvede en dag selv at spise af bærerne og han blev pludselig meget frisk og så var grundstenen til kaffedrikningen lagt. Yemen har i øvrigt en tilsvarende historie, hvad for en der holder mest vand ( eller kaffe om man vil) skal vi ikke gøre os kloge på:-)
Vi rister flere gange om ugen, så du er sikker på den kaffe du modtager er helt friskristet. Bag på vores poser kan du se præcis hvornår den er ristet samt hvem der har ristet og pakket kaffen.
Vi afsender alle hverdage med GLS. Du kan forvente at modtage kaffen i pakkeshop dagen efter afsendelse dog ikke søndage. Hjemmelevering og erhvervslevering er ofte dag til dag levering mandag- fredag.
Vi har ikke nogen butik i risteriet. Vi henviser til at bestille kaffen på hjemmesiden og så er du velkommen til at komme og hente den i risteriet (se punkt click & collect)
Når du bestiller din kaffe med afhentning i risteriet, så er den normalt klar til afhentning inden for 24 timer på hverdage (dog undtaget specialvarianter, se under hver variant). Når kaffen er klar modtager du en sms med en kode til vores pakkerum, så kan du afhente kaffen præcis når det passer dig.
85% af verdens kaffebønder lever under FN´s fattigdomsgrænse. Dette ønsker vi ikke at bidrage til, derfor handler vi kun gennem etisk og transparente indkøbskanaler. Vi er max 3. led fra kaffebønderne, således har vi fuld kontrol over vores forsyningskæde, så vi sikrer vores bønder modtager en fair betaling for deres produkter. Vi kan således også sikre at der ikke benyttes børnearbejde eller tvangsarbejde i dyrkningen.
Specialkaffe er kaffekvaliteter af en høj standard. Kaffe bliver vurderet og ranket som man også kender fra vinverdenen. Når en kaffe opnår over 80 point på SCAA skalaen betragtes den som værende specialkaffe.
Lige som vi går meget op i bøndernes levevilkår, skal naturen og biodiversiteten omkring dyrkningen også være i orden. Ved vi har en transparant forsyningskæde (se afsnit ”hvad mener i med etisk handlet kaffe”) kan vi også lokaliserer hvor de enkelte bønner kommer fra og sikre vi ikke medvirker til afskovning.
I ubrudt emballage kan vores kaffe holder sig i topform i op til 6 måneder efter ristning. Når posen er brudt, anbefaler vi at den drikkes inden for en måned. Vi anbefaler at opbevare sin kaffe et tørt sted med stabil temperatur.
Du kan drikke kaffen umiddelbart efter ristning. Bønnerne afgiver gas efter ristning, de lyse varianter i ca. 3 døgn og de mørke varianter i op til 7 døgn efter ristning. Afgasningsprocessen kan lave smags-forstyrring og vi anbefaler man venter med at drikke den til smagen har ”sat” sig, så man får den optimale smagsoplevelse.
Den korte svar er smag og behag og hvad du foretrækker. Der findes naturligvis nogle ”tommelfinger” regler. Til brygning på kaffemaskine, pour-over og stempelkande anbefales det at bruge 60 gram kaffe pr liter vand. På espressomaskine bruger man typisk 10-12 gram kaffe til et shot og 18-20 gram til et dobbeltshot.
Tilmeld dig Køge Kafferisteriets nyhedsbrev, og få specielle tilbud, en forlomme til nyheder og viden om kaffe der øger din kaffeoplevelse.
Siden 2016 har Køge Kafferisteri bragt dig topkvalitetskaffe fra små kooperativer verden over.
Med fokus på etik og kvalitet får du altid kaffe, der er ristet og pakket med omhu, leveret direkte til din dør.
Flere resultater