KENYA

Fra 89.00 kr.

Klassisk og kompleks kaffe med syrlige noter fra blåbær og citrusfrugt. Den har desuden smagsnoter af mørk chokolade og et tvist af urter, peber og et strejf af jasmin og lavendel

Ristning

3

Intensitet

3

SKU: 224
Kategorier:

Smagsprofil: Syrlighed fra blåbær samt citrusfrugt samt noter af mørk chokolade og et tvist af urter, peber med strejf af jasmin.

Bønnetype: Arabica

Undersort: SL28

Specifikation: AA

Høst: 2024

Forarbejdning: Vasket og kontrolleret tørring

Vækst: 1750-1900 m.o.h

SCAA point: 86+

Anbefalet bryggemetoder: Kaffemaskine, Pour-over, Stempelkande, Aeropress

Oprindelse: Kenya

Region: Mount Kenya

Producent: Mount Kenya Plantations

Ordrer afsendes indenfor 1 til 3 hverdage, med mindre andet er angivet under produktet.
Normal leveringstid til adresser i Danmark er 1-2 hverdage efter ordreafsendelse.
Køge kafferisteri tilbyder udelukkende levering med GLS, og fragtprisen er fast på 39 kr. med gratis levering over 399 kr. (til pakkeboks).

MERE INFO:

Denne kaffe er en legende blandt kaffekendere. Mt. Kenya fremstår for mange som det ypperste sted at dyrke kaffe.Både i kvalitet og dyrkning er Kenyanerne langt foran de fleste andre. Området omkring Mount Kenya er legendarisk, og præcis det man forventer, når man omtaler kaffe fra Kenya. Det er en typisk kaffe med en fin og elegant krop, med den særegne sødme, som kendetegner kaffen fra området. Plantagerne ligger i området mellem 1750-1900 meter over havet. Planterne blomster i marts/april og bliver høstet i november/december. Planterne står i righoldig vulkans jord og får ca. 1000-1200 mm. vand om året. Temperaturen i området er mellem 14-24 grader.Kaffen bliver dyrket i meget store højder – dette sammenholdt med den righoldige vulkanske jord, stabil temperatur og rigelige mængder af vand gør kaffen unik. Den har en elegant og karakteristisk krop med den typiske fine sødme, hvilket kendetegner kaffen fra området.

 

Ristede kaffebønner

Kvalitetskaffe behøver ikke at koste en formue​

Måske er du også interesseret i...

PERU

Ristning

3

Intensitet

4

Blød krop med en frisk og behagelig syrlighed med noter af Panela (rørsukkerart), Marzipan og Pecannød.

Fra 85.00 kr.

INDIEN

Ristning

4

Intensitet

4

Noter af hasselnød og en bund af nougat, der giver en naturlig sødme og fylde

Fra 79.00 kr.

MOUNT EVEREST – Nepal

Ristning

3

Intensitet

3

Let syrlighed samt noter af lette frugter og nødder. Den har et strejf af blomster og en elegant balanceret krop.

149.00 kr.

KOPI LUWAK – Indonesien

Ristning

3

Intensitet

5

Verdensberømt kaffe med nuancer af mørke bær, sirups sødme, og jordbunden

995.00 kr.

KONA – Hawaii

Ristning

3

Intensitet

5

Yderst elegant med noter af mandel og citronskal samt et underliggende strejf af kastanjer og ristet malt.

389.00 kr.

Ofte stillede spørgsmål

Vi rister flere gange om ugen, så du er sikker på den kaffe du modtager er helt friskristet. Bag på vores poser kan du se præcis hvornår den er ristet samt hvem der har ristet og pakket kaffen.

Vi afsender alle hverdage med GLS. Du kan forvente at modtage kaffen i pakkeshop dagen efter afsendelse dog ikke søndage. Hjemmelevering og erhvervslevering er ofte dag til dag levering mandag- fredag.

Vi har ikke nogen butik i risteriet. Vi henviser til at bestille kaffen på hjemmesiden og så er du velkommen til at komme og hente den i risteriet (se punkt click & collect)

Når du bestiller din kaffe med afhentning i risteriet, så er den normalt klar til afhentning inden for 24 timer på hverdage (dog undtaget specialvarianter, se under hver variant). Når kaffen er klar modtager du en sms med en kode til vores pakkerum, så kan du afhente kaffen præcis når det passer dig.

85% af verdens kaffebønder lever under FN´s fattigdomsgrænse. Dette ønsker vi ikke at bidrage til, derfor handler vi kun gennem etisk og transparente indkøbskanaler. Vi er max 3. led fra kaffebønderne, således har vi fuld kontrol over vores forsyningskæde, så vi sikrer vores bønder modtager en fair betaling for deres produkter. Vi kan således også sikre at der ikke benyttes børnearbejde eller tvangsarbejde i dyrkningen.

Specialkaffe er kaffekvaliteter af en høj standard. Kaffe bliver vurderet og ranket som man også kender fra vinverdenen. Når en kaffe opnår over 80 point på SCAA skalaen betragtes den som værende specialkaffe.

Lige som vi går meget op i bøndernes levevilkår, skal naturen og biodiversiteten omkring dyrkningen også være i orden. Ved vi har en transparant forsyningskæde (se afsnit ”hvad mener i med etisk handlet kaffe”) kan vi også lokaliserer hvor de enkelte bønner kommer fra og sikre vi ikke medvirker til afskovning.

I ubrudt emballage kan vores kaffe holder sig i topform i op til 6 måneder efter ristning. Når posen er brudt, anbefaler vi at den drikkes inden for en måned. Vi anbefaler at opbevare sin kaffe et tørt sted med stabil temperatur.

Du kan drikke kaffen umiddelbart efter ristning. Bønnerne afgiver gas efter ristning, de lyse varianter i ca. 3 døgn og de mørke varianter i op til 7 døgn efter ristning. Afgasningsprocessen kan lave smags-forstyrring og vi anbefaler man venter med at drikke den til smagen har ”sat” sig, så man får den optimale smagsoplevelse.

Den korte svar er smag og behag og hvad du foretrækker. Der findes naturligvis nogle ”tommelfinger” regler. Til brygning på kaffemaskine, pour-over og stempelkande anbefales det at bruge 60 gram kaffe pr liter vand. På espressomaskine bruger man typisk 10-12 gram kaffe til et shot og 18-20 gram til et dobbeltshot.

Flere resultater

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors