MOCHA – Yemen

189.00 kr.

Dette er stamfaderen til kaffen, som vi kender den i dag. Det er en enestående og unik kaffe med en middel afbalanceret syrlighed, markant sødme og fyldig krop med noter af tørrede frugter.

Denne variant bliver specialristet på bestilling mandage og torsdage. Bestilles andre varer leveres det samlet.

Ristning

4

Intensitet

4

SKU: 133

Smagsprofil: Middel afbalanceret syrlighed, markant sødme og fyldig krop med noter af tørrede frugter.

Bønnetype: Arabica

Undersort: Varierende

Specifikation: Grade A+

Høst: 23/24

Forarbejdning: Uvasket og soltørret

Vækst: 1700-2400 m.o.h.

SCAA point: 85

Anbefalet bryggemetoder: Aeropress, Espressomaskine, Mokkakande, Pour-over, Kaffemaskine, Stempelkande

Oprindelse: Yemen

Region: Al-Sayh, Bani Matar

Producent: Bani Matter

Denne variant bliver specialristet på bestilling mandage og torsdage og leveres den efterfølgende hverdag.
Ordrer afsendes indenfor 1 til 3 hverdage, med mindre andet er angivet under produktet. Normal leveringstid til adresser i Danmark er 1-2 hverdage efter ordreafsendelse.
Køge kafferisteri tilbyder udelukkende levering med GLS, og fragtprisen er fast på 39 kr. med gratis levering over 399 kr. (til pakkeboks).

MERE INFO:

Dette er muligvis verdens første sted hvor der blev dyrket kaffe, som vi kender den. Yemenitter påstår at kaffen stammer fra Matari i Yemen og der er beviseligt produceret kaffe i området fra det 6. århundrede og frem. De sidste 500 år har produktionen været som vi kender den i dag, der er derfor en stor ekspertise og know-how omkring kaffedyrkningen i området. Dette sammenholdt med de ideelle geografiske betingelser, gør man får en formidabel kaffe med en middel afbalanceret syrlighed markant sødme og fyldig krop med noter af tørrede frugter.

Mocca Matari har rødder i Sayhee, som er en dyb bjergdal i kaffeområdet Bani Matar. Det subtropiske klima og områdets beliggenhed i gennemsnitlig 1700 meters højde giver idelle forhold til dyrkning af kaffe. Yemen er et land der domineres af tørt klima og ørken, men det der er unikt ved Matar er de høje bjerge i nærheden, giver mulighed for at vande markerne yderligere, da der er naturlige højtliggende vandreservoir, således at man kan kontrollere blomstringen og undgå at kaffeplanterne får “vandstress” under bønneudviklingen. Kaffen samles og eksporteres af “Pearl of Tehama”, som etablerede et netværk af kaffebønder i Matar/Sayhee beståre af ialt 45 landmænd, organiseret under 5 hovedfarme/byer. Hver landsby, kaldet Mahlah, ejes og forvaltes af mellem 3 og 18 husstande, der hver har mellem 200 – 1000 buske at høste fra. Buskene vokser i små klynger, ofte på små terasser, med helt ned til 10 træer pr. klynge/lot.

 

 

 

Ristede kaffebønner

Kvalitetskaffe behøver ikke at koste en formue​

Måske er du også interesseret i...

ETIOPIEN

Ristning

2

Intensitet

2

Kompleks og syrlig med noter af citrus, bergemot, grønne urter

Fra 85.00 kr.

PANAMA

Ristning

3

Intensitet

3

Balanceret krop med en middel syrlighed med noter af nougat, mandler og en sofistikeret honning sødme.

Fra 85.00 kr.

BLAND SELV SMAGSPAKKE – frit valg 9 varianter

Fra 395.00 kr.

MOUNT EVEREST – Nepal

Ristning

3

Intensitet

3

Let syrlighed samt noter af lette frugter og nødder. Den har et strejf af blomster og en elegant balanceret krop.

149.00 kr.

KONA – Hawaii

Ristning

3

Intensitet

5

Yderst elegant med noter af mandel og citronskal samt et underliggende strejf af kastanjer og ristet malt.

389.00 kr.

Ofte stillede spørgsmål

Vi rister flere gange om ugen, så du er sikker på den kaffe du modtager er helt friskristet. Bag på vores poser kan du se præcis hvornår den er ristet samt hvem der har ristet og pakket kaffen.

Vi afsender alle hverdage med GLS. Du kan forvente at modtage kaffen i pakkeshop dagen efter afsendelse dog ikke søndage. Hjemmelevering og erhvervslevering er ofte dag til dag levering mandag- fredag.

Vi har ikke nogen butik i risteriet. Vi henviser til at bestille kaffen på hjemmesiden og så er du velkommen til at komme og hente den i risteriet (se punkt click & collect)

Når du bestiller din kaffe med afhentning i risteriet, så er den normalt klar til afhentning inden for 24 timer på hverdage (dog undtaget specialvarianter, se under hver variant). Når kaffen er klar modtager du en sms med en kode til vores pakkerum, så kan du afhente kaffen præcis når det passer dig.

85% af verdens kaffebønder lever under FN´s fattigdomsgrænse. Dette ønsker vi ikke at bidrage til, derfor handler vi kun gennem etisk og transparente indkøbskanaler. Vi er max 3. led fra kaffebønderne, således har vi fuld kontrol over vores forsyningskæde, så vi sikrer vores bønder modtager en fair betaling for deres produkter. Vi kan således også sikre at der ikke benyttes børnearbejde eller tvangsarbejde i dyrkningen.

Specialkaffe er kaffekvaliteter af en høj standard. Kaffe bliver vurderet og ranket som man også kender fra vinverdenen. Når en kaffe opnår over 80 point på SCAA skalaen betragtes den som værende specialkaffe.

Lige som vi går meget op i bøndernes levevilkår, skal naturen og biodiversiteten omkring dyrkningen også være i orden. Ved vi har en transparant forsyningskæde (se afsnit ”hvad mener i med etisk handlet kaffe”) kan vi også lokaliserer hvor de enkelte bønner kommer fra og sikre vi ikke medvirker til afskovning.

I ubrudt emballage kan vores kaffe holder sig i topform i op til 6 måneder efter ristning. Når posen er brudt, anbefaler vi at den drikkes inden for en måned. Vi anbefaler at opbevare sin kaffe et tørt sted med stabil temperatur.

Du kan drikke kaffen umiddelbart efter ristning. Bønnerne afgiver gas efter ristning, de lyse varianter i ca. 3 døgn og de mørke varianter i op til 7 døgn efter ristning. Afgasningsprocessen kan lave smags-forstyrring og vi anbefaler man venter med at drikke den til smagen har ”sat” sig, så man får den optimale smagsoplevelse.

Den korte svar er smag og behag og hvad du foretrækker. Der findes naturligvis nogle ”tommelfinger” regler. Til brygning på kaffemaskine, pour-over og stempelkande anbefales det at bruge 60 gram kaffe pr liter vand. På espressomaskine bruger man typisk 10-12 gram kaffe til et shot og 18-20 gram til et dobbeltshot.

Flere resultater

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors